L'empresa farmacèutica alemanya Fresenius Kabi ha invertit 20 milions d'euros per ampliar les instal·lacions i gairebé doblar la capacitat de producció de la seva planta de Vilassar de Dalt, que té una àmplia experiència en la producció de solucions d'infusió.

La fàbrica del Maresme té 140 empleats i la inversió farà possible satisfer una demanda més elevada de productes de nutrició clínica humana per via parenteral (intravenosa) i enteral (gastrointestinal).

"La inversió realitzada ens proporciona un molt elevat grau d'automatització i ens permet ser molt més competents en el nostre camp. Aquesta inversió mostra el nostre compromís amb Vilassar i amb la voluntat de seguir sent un agent actiu d'ocupació al nostre país", assenyala el director de la planta de Fresenius Kabi a Vilassar, Francesc Villagrasa. "A més, aquesta inversió ens permetrà augmentar la nostra capacitat de fabricació i, al mateix temps, millorar el cost de producció", puntualitza.

Per aquest projecte, la farmacèutica alemanya, companyia global de salut especialitzada en medicaments vitals i tecnologies per a la infusió, transfusió i nutrició clínica, ha rebut el suport de l'àrea d'atracció d'inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya, Catalonia Trade & Investment.

Els productes i serveis que ofereix l'empresa es fan servir per ajudar a la cura de pacients amb malalties crítiques o cròniques. La multinacional alemanya compta amb més de 32.000 treballadors arreu del món en una xarxa global de prop de 65 centres de màrqueting i vendes, i de més de 70 centres de producció i preparació de mescles parenterals. A l'Estat espanyol, Fresenius Kabi compta amb prop de 320 persones i té les oficines centrals a Barcelona.