Ja ha quedat configurat el nou mapa de les comissions bancàries a Espanya. La majoria dels bancs ha apurat fins a l'últim moment per tancar acords amb altres entitats i permetre així que els seus clients puguin treure diners en les condicions més avantatjoses possibles.

Ho fan amb la intenció de complir amb el que establia el Reial Decret aprovat al començament d'octubre pel Govern amb el qual es pretenia posar fre al cobrament de la doble comissió per la retirada d'efectiu en caixers per part dels no clients. És aquí on comença el ball de comissions per al banc emissor.

A partir de l'1 de gener, el banc propietari del terminal no podrà cobrar una comissió directament al client, però sí a l'entitat emissora de la targeta, que podrà repercutir o no aquesta taxa a l'usuari, de manera total o parcial.

Ara el mapa bancari es divideix entre els tres grans bancs --Santander, BBVA i Caixabank-- que no han signat cap conveni fins a la data amb altres entitats i que cobraran a les entitats emissores de la targeta entre 1,85 i 2 euros.

D'altra banda, es troben la resta d'entitats, que han tancat acords per oferir als seus clients les condicions més avantatjoses a l'hora de retirar diners a dèbit. En aquest cas, cobraran entre 0,45 i 0,65 euros.