La venda de cotxes va superar ahir el milió d'unitats en l'acumulat de l'any, quan encara queda l'última setmana de l'any de concessionaris oberts al públic, segons dades facilitades per l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). L'objectiu per aquest any de la patronal és comercialitzar a l'Estat 1.035.000 vehicles turismes i superar d'aquesta manera la xifra mítica d'un milió d'unitats que no se superava des de l'any 2008, just al començament de la crisi.

El ritme de vendes aquest mes de desembre manté un creixement del 10% en relació amb les vendes de l'any passat i en l'acumulat de l'any l'increment de les vendes se situa en el 21%. Un portaveu d'Anfac va destacar que quan encara queda una setmana per tancar l'exercici de 2015, les vendes ja han revistat el milió d'unitats en l'acumulat anual, xifra que no es donava des del 2008.

A l'Estat, les vendes acumulades els 11 primers mesos de l'any s'enfilaven fins a les 945.623 unitats, la millor xifra dels últims 4 anys i superant en un 20,9% les vendes dels 11 primers mesos de 2014. Amb aquest acumulat fins al novembre es compliria, segons Anfac, l'objectiu que s'havia marcat.