Girona ha estat la província catalana on més han augmentat els accidents laborals el 2015, any en què van morir 14 persones, el doble que l'any anterior, cosa que el secretari general del sindicat CCOO a Girona, Bartomeu Compte, ha qualificat d'«alarmant i totalment insostenible». Aquesta xifra, la més alta dels últims vuit anys, se situa en índexs semblants a abans que esclatés la crisi, quan el nombre de gent ocupada era molt més elevat que en l'actualitat. CCOO considera que és conseqüència directa de les polítiques del Govern i de l'augment de càrrega de treball.

L 'any passat hi va haver a les comarques de Girona més de 7.500 accidents de consideració diversa, un 10,85% més que l'any anterior. A més de l'increment dels accidents mortals, els 7.400 accidents de caràcter lleu van suposar un augment del 10,65% i els 63 greus un increment del 39,55%.

Totes les víctimes mortals, precisa CCOO, eren homes, cinc dels quals treballaven en el sector de la indústria, a diferència de l'any anterior, quan la majoria de les víctimes eren del sector serveis. Bartomeu Compte reclama un protocol perquè quan algú s'indisposi a la feina prevalgui la salut a seguir treballant, «davant del dubte, s'haurien de tenir unes hores per anar a l'hospital i després tornar a la feina».

Per al secretari general de CCOO a Girona, la Inspecció de Treball ha de vetllar perquè es compleixin les normes de seguretat laboral.

Compte, en aquest context, fa una crida per frenar aquesta situació a l'administració i a les empreses, i reclama més polítiques de prevenció, ja que assegura que la situació actual és «alarmant» a causa de la crisi, que ha provocat que els plans de prevenció hagin passat a un segon o a un tercer pla i que s'hagi imposat la tesi que per crear ocupació «tot s'hi valgui» i s'hagin abaratit costos i relaxat els controls són.

Compte manté, per una banda, que «des de l'administració s'haurien de fer polítiques de prevenció i millorar les existents» i, per l'altra, que «hi hauria d'haver més tècnics habilitats del centre de salut laboral, que els que hi havia, però amb la crisi s'han eliminat». Per al sindicalista, la Inspecció de Treball hauria de dur a terme un control més rigorós de les polítiques de prevenció de les empreses, «a veure si és veritat que aquella prevenció que diuen fer és certa».