La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va assegurar ahir a Barcelona que amb ella els agents socials i econòmics el primer que notaran serà un canvi de «formes» en relació amb l'anterior etapa del conseller Felip Puig.«Podrem estar d'acord o no», però el que és segur és que hi haurà «molt més diàleg del que hi hagut fins ara», va declarar en finalitzar la primera reunió de la ronda de contactes que ha obert amb sindicats i patronals. Bassa també es va referir a la concessió de la renda mínima d'inserció, per anunciar que el nou Govern no posarà límits en el nombre de persones que rebran aquest ajut, que actualment perceben unes 29.000 ciutadans.

Després de reunir-se amb el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, Bassa va explicar que «la prioritat» del Departament passa per modificar els requisits per a la percepció de la renda mínima d'inserció. Bassa va subratllar que la renda mínima d'inserció passarà a ser un «dret subjectiu» i per tant no hi haurà, d'entrada, una limitació de nombre de persones que la puguin rebre. En aquest context, la titular de Treballar va avançar que si hi ha pressupost nou es podrà comptar amb una partida addicional de 70 milions d'euros, que podria fer créixer el nombre total de perceptors.

En cas que no hi hagi nou pressupost, però, tampoc no es fixarà cap límit, si bé la quantitat a percebre no seria la mateixa, va dir. Bassa va afegir que Treball coordina amb altres departaments la revisió de la renda mínima d'inserció amb l'objectiu de la nova normativa «el més aviat possible».