La banca creditora d'Abengoa segueix a l'espera de conèixer el pla de viabilitat acordat fa una setmana pel consell d'administració de la firma andalusa, que dibuixa una empresa més petita en el que ha de ser un pas previ clau en el camí d'evitar el concurs de creditors.

Una setmana després que el consell de l'enginyeria andalusa donés el vistiplau a aquest pla, elaborat al costat d'Alvarez&Marsal, existeix un cert malestar entre les entitats financeres creditores del grup a l'espera de conèixer aquest pla que servirà de base perquè KPMG dibuixi les possibles solucions per reestructurar el deute de l'empresa amb el 25 de març com a data límit. "El rellotge corre i no sembla molt lògic endarrerir el lliurament d'aquest pla si es busca avançar en la reestructuració del deute", assenyalen fonts financeres, que només entenen aquesta demora en què s'estiguin acabant de perfilar alguns aspectes del pla.

Un pla, aquest, que esbossa una companyia centrada en les activitats d'enginyeria i construcció amb tecnologia pròpia o de tercers, obviant les àrees d'infraestructures de tipus concessional i bioenergia, i amb uns ingressos que rondaran els dos terços dels registrats el 2014.