02 de febrer de 2016
02.02.2016

L'Audiència asseu Blesa i Rato al banc dels acusats per les targetes «black»

Una resolució del jutge Andreu diu que les prebendes haurien estat "impossibles" sense la participació dels expresidents de Caja Madrid

02.02.2016 | 00:00
Miguel Blesa i Rodrigo Rato.

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu observa indicis suficients d'administració deslleial per per part dels expresidents de Caja Madrid Miguel Blesa i Rodrigo Rato, que també ho va ser de Bankia, i per això els asseurà al banc dels acusats, des d'on també hauran de respondre per un delicte d'apropiació indeguda. "Resulta meridianament clar" que "l'ús delictiu donat a les targetes de crèdit (black), hauria estat impossible sense ells" -i sense l'exdirector general de mitjans de l'entitat, Ildefonso Sánchez Barcoj-, sosté Andreu en una resolució feta pública ahir, dia en què va decretar l'obertura del judici oral. Al costat de Blesa i Rato, a més de Sánchez Barcoj, s'asseuran la resta de beneficiaris de les prebendes que els oferia Caja Madrid a través de les targetes black.

La Fiscalia demana per a Rato i Blesa peticions de presó de 4,5 i 6 anys, respectivament, per ordir presumptament un sistema de despatrimonialització de les entitats, que era clarament "opac", ja que no reclamava "cap justificació documental" als usuaris de les targetes. Es calcula que sota la presidència de Blesa, alts càrrecs de Caja Madrid van gastar més de 9 milions, mentre que en l'etapa de Rato les despeses injustificades s'haurien situat en prop de dos milions d'euros. En total, hi ha 66 acusats per aquest cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit