Les empreses gironines del sector TIC viuen un bon moment. Joan Ribas de Pouplana, president de l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg), assegura que la desena edició dels Premis Digitals E-TECH, que s'entregaran el proper 29 de febrer, mostraran el creixement d'aquest sector.

"D'un any per l'altre, la realitat de l'economia digital a les comarques gironines ens mostra que les coses van molt ràpid. El sector està fent grans salts, tant a nivell quantitatiu com a nivell qualitatiu", va assegurar Ribas en una visita a Diari de Girona, que torna a col·laborar en l'edició d'enguany dels Premis Digitals E-TECH.

El president de l'Aenteg afegeix que el sector ha canviat molt en els darrers anys: "les empreses es transformen, creixen, i agafen models nous de col·laboració, .... algunes ja han plantejat el seu model de creixement cap a l'exterior".

Els Premis Digitals E-TECH, nascuts per reconèixer les millors iniciatives gironines en el camp de les noves tecnologies, acaben d'obrir el termini de presentació de candidatures, que s'allargarà fins al proper 13 de febrer. La convocatòria dels E-TECH 2015, dirigida a empreses, administracions, entitats i particulars de Girona que hagin dut a terme projectes o iniciatives TIC durant el 2015, es reparteix en deu categories.

Les empreses es transformen, creixen, agafen models nous de col·laboració. Algunes ja han plantejat el seu model de creixement cap a l'exterior. Conèixer la tecnologia que s'aplica i el creixement d'aquests professionals és importantíssim per definir noves polítiques de creixement.

Els interessats en participar poden presentar les seves candidatures des del web de l'Aenteg.

Aquesta edició dels premis contempla nou premis en diferents àrees, més un guardó al "Referent Digital gironí". "Sense poder avançar qui serà, podem dir que es tracta d'una pesona de grandíssim interés a nivell internacional", va concloure Ribas. El nom dels guanyadors es farà públic el proper 29 de febrer en una gala a l'Auditori Palau de Congressos de Girona.