La presidenta d'Unespa, Pilar González de Frutos, considera que els espanyols han d'"aprendre a estalviar" per complementar la seva futura pensió pública, més enllà de la compra d'un habitatge, per evitar, per exemple, trobar-se en la vellesa amb un patrimoni però amb falta de liquiditat per al dia a dia.

En una entrevista publicada per la revista de la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit (UNACC), González de Frutos insisteix que es tracta d'una necessitat cada vegada més urgent, ja que "és difícil" que es mantingui el nivell de cobertura de la pensió pública en relació al salari, que actualment és del 80%.

Per això, té clar que els ciutadans han de variar el patró d'estalvi i previsió actual i ser conscients que això es pot fer en l'àmbit particular i també en l'empresarial. "Els països que van a l'avantguarda en matèria de previsió social complementària són aquells que han incorporat l'estalvi per a la jubilació a les relacions laborals", cosa que de moment no passa a Espanya, on només una minoria d'assalariats (empleats de grans empreses i de filials de grups estrangers) tenen algun tipus de pla de previsió social de caràcter empresarial. Per fomentar la cultura de l'estalvi, De Frutos insisteix, com ha fet ja en altres ocasions, en demanar al Govern que compleixi amb una de les seves promeses i informi als cotitzants sobre la quantia a la qual pot ascendir la seva futura pensió pública.