11 de febrer de 2016
11.02.2016

Simon registra el seu millor exercici des de l'inici de la crisi

El grup, fundat a Olot fa 100 anys, factura 304 milions i creix un 17 per cent el 2015, amb la Xina com a principal mercat

12.02.2016 | 07:15
Lopezbarrena, ahir, a Barcelona, amb la publicitat del centenari al fons.

Simon, empresa de material elèctric fundada a Olot fa 100 anys, va registrar el 2015 els millors resultats des de l'inici de la crisi, l'any 2008. La companyia va tancar l'any amb una facturació de 304 milions, un 17% més que el 2014. La Xina és la principal font d'ingressos del grup, si bé els majors increments de vendes es van registrar a Mèxic i al mercat espanyol. En el cas d'Espanya, hi van influir els encàrrecs d'il·luminació exterior d'ajuntaments, coincidint amb les eleccions municipals. Luis Lopezbarrena, director general, va qualificar 2015 com un «bon any» i va destacar la incorporació de 40 nous treballadors a l'Estat, la majoria a Barcelona. No es preveu incrementar el personal de les fàbriques d'Olot i Riudellots -sumen més de 250 empleats-, ja que les factories «estan lluny del topall de producció».

Noves oficines a Xangai

Durant el 2015 la multinacional va inaugurar un edifici d'oficines a Xangai, una nova aposta pel gegant asiàtic, que des de fa dos anys és el seu principal mercat. Simon també acaba d'obrir una nova filial comercial a El Salvador. El grup compta amb presència directa en 18 països, en 10 dels quals hi té com a mínim amb una fàbrica, una estructura productiva i comercial que li permet arribar vendre els seus productes en un centenar de països. El 2016, Lopezbarrena preveu uns objectius més moderats: un creixement del 4% en facturació, tenint en compte les incerteses de l'economia mundial i la caiguda de mercats com Brasil. Simon va ser fundada l'any 1916 a Olot per un jove lampista que va decidir fabricar un portalàmpades davant l'escassetat d'aquest producte pels efectes de la Primera Guerra Mundial. Per commemorar l'aniversari, la companyia ha previst diferents actes; el primer, l'estrena, la setmana passada, d'un documental sobre l'empresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook