És "el" congrés (fins al punt que hi prendrà part l'amo de Facebook, Marck Zuckerberg). El més gran (ocuparà una superfície equivalent a 400 camps de futbol). I el més internacional (hi prendran part 95.000 professionals de tot el món), segons dades de l'organització, GSMA i Mobile World Capital. Ho diu l'eslogan en anglès que Mobile is everything ("Mòbil ho és tot"); efectivament, el Mobile World Congress (MWC) ho serà tot per a la ciutat de Barcelona del 22 al 25 de febrer.

Hi haurà més de 170 empreses espanyoles, de les quals 88 són catalanes, va informar ahir la Generalitat. Dins d'aquest darrer grup se n'hi compten cinc de gironines: CodiTramuntana, consultoria digital amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la UdG; Sixtemia Mobile Studio, també radicada al Parc i especialitzada en el desenvolupament d'aplicacions mòbils; Nexus Geographics, amb seu a Girona ciutat i referent en software geogràfic i per al transport públic, el trànsit i la mobilitat urbana; OTC Engineering, empresa d'Olot dedicada al desenvolupament de productes i solucions per a la mobilitat intel·ligent i per al "vehicle connectat"; i l'start-up Somcrea de Celrà, centrada en el desenvolupament d'apps i altres eines tecnològiques encaminades a "millorar la vida de les persones".

Totes cinc firmes arribaran al MWC de la mà de l'agència ACCIÓ de la Generalitat, que disposarà de tres espais al congrés: App Planet, Estand Catalonia i Estand Acció -el Departament de Cultura també hi tindrà un espai propi, Creative Catalonia.

Carles Rodella, cofundador i cap d'operacions de CodiTramuntana, avança que aquesta tecnològica gironina presentarà un nou producte al MWC, Suitevent, una eina pensada per a facilitar la informació i la logística per a esdeveniments i congressos, pensada, també, per a les grans empreses -Codi Tramuntana ha desenvolupat, per exemple, l'app del Festival de Cinema de Sitges. És el segon any que la firma disposarà d'un estand al Mobile, recorda Rodella, que valora la primera experiència com a "molt positiva" ja que els va permetre "tancar algun contracte important".

Quart any amb estand

De la seva banda, Marc Coll i Josep Maria Teixidor, socis fundadors de Sixtemia, expliquen que la quarta participació de l'empresa al MWC servirà per presentar Wineissocial -"la primera app del món que selecciona vins orientats als usuaris a partir de les propostes de someliers"-; el servei Smart Sales-una app de prevenda que ja utilitzen més de 500 comercials a Girona- i la certificació oficial que ha obtingut Sixtemia per al desenvolupament d'aplicacions mèdiques certificades.