El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha reforçat la seva aposta en favor de la tasca social i ha concedit a MicroBank un crèdit de 22,5 milions d'euros per impulsar els préstecs Màster Erasmus+ destinats a universitaris que necessitin finançar la realització d'un màster en un altre país europeu.

El banc social, participat íntegrament per CaixaBank, es converteix així en la primera entitat financera de la UE que rep finançament del BEI per a aquest programa que promou la mobilitat estudiantil. Aquesta iniciativa del BEI suposa una clara aposta per MicroBank en la comercialització d'aquest novedós producte financer.

Sentència contra Bankpime

D'altra banda, ahir es va conèixer que una resolució del Jutjat de Primera Instància número 13 de Barcelona ordena CaixaBank a retornar 3,47 milions d'euros per males pràctiques comeses per Bankpime contra 31 clients seus. Fonts de CaixaBank van assegurar, en declaracions a l'agència Efe, que el banc recorrerà la decisió perquè Bankpime, en no ser absorbida per Caixabank, disposa d'entita jurídica pròpia.