Els Premis Digitals E-Tech 2015, organitzats per l'Associació d'Empresaris de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg) amb la col·laboració de Diari de Girona, guardonaran Edmon Roch com a «referent digital». Aquest és l'únic dels deu premis que entrega directament l'organització i que es fa públic abans de la gala del proper 29 de febrer a l'Auditori de Girona.

Des de l'Aenteg destaquen l'aportació d'Edmon Roch en l'àmbit dels continguts digitals, produint pel·lícules d'animació com Tadeo JonesAtrapa la bandera.

La patronal tecnològica gironina recorda que el sector TIC gironí està format per empreses d'àrees diverses, com ara la fabricació i distribució de programari i maquinari avançats, la informàtica industrial, els serveis d'internet o la generació de continguts digitals. «És en aquesta darrera àrea en què Edmon Roch s'ha convertit en un gironí de referència en àmbit internacional», ressalta l'Aenteg.

Roch, antic crític de cinema i columnista d'opinió de Diari de Girona, compta amb una àmplia trajectòria en el món del cinema. És conegut sobretot per la seva faceta com a productor, amb una dilatada trajectòria tant en àmbit estatal com a Hollywood.

No obstant això, també ha rebut reconeixements com a realitzador. L'any 2009 va dirigir el documental Garbo, pel qual va rebre un Premi Goya, dos Premis Gaudí i el Giraldillo d'Or al Millor Documental Europeu 2009. La pel·lícula va ser votada com una de les millors pel·lícules del 2009, tant pels crítics com pel públic espanyol i segons la revista Variety va ser «el documental més sonat dels últims anys».

Aquesta mateixa setmana, Roch ha recollit el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d'Audiovisual.

Més de 70 candidatures

Els Premis Digitals E-TECH 2015, que premiaran iniciatives gironines en el camp de les noves tecnologies, ha rebut un total de 71 candidatures que opten a guardons en 9 categories. En quatre d'aquestes, el premi es decidirà per votació popular.