La plantilla de l'hotel Marina Sand de Lloret de Mar -antigament anomenat Selvamar- té clar que no tornarà a treballar si no cobra els sous endarrerits que els deu l'empresa. D'entrada, la nova companyia que ha adquirit l'hotel els ha informat que arrencaran la temporada aviat i que han de començar a treballar a partir del 15 de març, tot i que l'empresa els deu nòmines endarrerides de novembre, per valor de més de 35.000 euros, a gran part de la plantilla.

La passada setmana una vintena de treballadors es van endur una desagradable sorpresa després de no poder cobrar el xec de la nòmina del passat novembre per manca de fons. En total, la firma havia repartit uns 50 xecs. "Els han hagut de tornar amb la consegüent despesa que això suposa, que són més de 70 euros que han hagut d'abonar els mateixos treballadors", va lamentar el president del comitè d'empresa i representant de CCOO a l'hotel, José Luis Sánchez. "No volem més xecs, ja hem exigit que ens paguin com s'havia fet sempre per transferència bancària", va afegir.

"Convocarem una vaga indefinida si no cobrem tots; no podem treballar fins que no hàgim rebut els salaris endarrerits", va explicar el representant sindical, que va subratllar que espera que la situació es desencalli definitivament entre avui i dimecres.

A més, a principis de la setmana passada una part dels treballadors van presentar-se al ple de Lloret de Mar per demanar als grups polítics que escoltessin les seves reivindicacions, els ajudessin i fessin d'intermediaris per trobar una sortida a la situació que viu la plantilla des de fa mesos. Els treballadors van poder parlar amb el grup d'ICV-EUiA, que va incloure les seves demandes en un punt del ple i, finalment, també van poder parlar amb l'alcalde de la vila i el regidor de Turisme, que es van comprometre a donar-los un cop de mà.

Una situació coneguda

Segons detallen des del comitè, no és la primera vegada que els treballadors viuen una situació similar. Ara fa unes setmanes, quan volien cobrar els salaris del mes d'octubre, alguns d'ells també van trobar-se que no hi havia fons. "Ara tinc notificats una vintena de persones que no han cobrat el xec de novembre, jo inclòs, i tot això puja a més de 35.000 euros", va dir Sánchez.

En principi, l'empresa els deu diversos mesos. Concretament, el mes de novembre i la liquidació, tot i que a una part de la plantilla i a set treballadors fixos també els deuen el mes de desembre i la paga extra de gener.