23 de febrer de 2016
23.02.2016

La vaga del metro decep el conseller delegat del MWC

Colau es felicita pel «bon èxit» de la fira tot i els greus problemes de trànsit que pateix Barcelona

24.02.2016 | 07:09
La vaga del metro decep el conseller delegat del MWC

«Molt decebut amb la vaga» dels treballadors del metro de Barcelona, el conseller delegat del Mobile World Congress (MWC), John Hoffman, es va absentar de l'acte inaugural de la fira, al qual sí que va assistir-hi el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que de la seva banda és va solidaritzar amb els afectats per l'aturada. No obstant això, Hoffman, en un comunicat, va assegurar que la «prioritat» de l'organitzatció -l'associació GSMA- passar per «entregar una fira ben exitosa», de manera que s'abordaran els problemes de transport derivats de l'esdeveniment. En no arribar a un acord amb la direcció de TMB, els treballadors mantenen la convocatòria d'una segona jornada de vaga per a demà.

La vaga del metro va provocar, ahir al matí, problemes de trànsit a la capital, sobretot en hora punta. Llavors, va informar l'Ajuntament, el trànsit va augmentar d'entre el 3% i el 9% en. Els punts amb més densitat de trànsit van ser els accessos a la ciutat per la banda Llobregat i les rondes, especialment a la Ronda de Dalt; els accessos a la Plaça Espanya des del carrer Aragó i el carrer Tarragona. A mesura que va anar avançant la jornada la circulació va guanyar fluïdesa, segons fonts municipals.

L'aturada al Metro es va traduir, també, en un increment de viatgers a les línies de Ferrocarrils de la Generalitat, que ahir, fins a les 13 hores, havíen transportat

14.300 viatgers, un 11% més que en un dia laborable normal.

A diferència de John Hoffman, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no parlava de decepció en referir-se a la vaga del servei del Metro: «hem de felicitar-nos com a ciutat, perquè gràcies a la col·laboració de tothom, tant dels serveis mínims, com de la ciutadania que ha buscat alternatives, com de la Fira i el GSMA, s'ha garantit el bon èxit del Mobile World Congress», va manifestar. Una visió que no comparteixen els seus rivals polítics. Des del PPC, Xavier Garcia Albiol criticava la «poca capacitat» de Colau per resoldre el conflicte; des de Ciutadans, el regidor Santiago Alonsa acusava l'alcaldessa d'«irresponsabilitat». El PSC, de la seva banda, considerava que la vaga «perjudica» el saló del mòbil, mentre que CDC lamentava la incapacitat de les parts per arribar a un acord. Només Iniciativa, que forma part del govern municipal, va aprovar la gestió de l'alcaldesa, mentre que la CUP?defensa el «dret de vaga» dels treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook