25 de febrer de 2016
25.02.2016

Un total de 6 entitats espanyoles afronten les proves d'estrès de la banca europea

CaixaBank i Sabadell figuren entre les 51 entitats, que representen el 70% del sector

25.02.2016 | 07:15

L'Autoritat Bancària Europea (EBA) va iniciar ahir els exàmens a la banca, que enguany inclouen sis entitats de l'Estat espanyol: les catalanes CaixaBank i Sabadell, així com també el Santander, el BBVA, Bankia i el Popular. Els resultats dels test d'estrès es publicaran al principi del tercer trimestre de l'any i inclouran 51 bancs que cobreixen el 70% del sector a la Unió Europea.
L'EBA també ha publicat la metodologia dels exàmens, que analitzarà com respondrien els bancs a una desviació del PIB de la UE del 3,1% el 2016, del 6,3% el 2017 i del 7,1% el 2018. L'escenari advers també inclourà una caiguda dels preus en el mercat immobiliari així com també en els tipus de canvi. L'exercici de l'EBA preveu en l'escenari advers que es materialitzin grans riscos, els pitjors per a l'estabilitat financera a la UE, inclosos uns nivells baixos de beneficis, un augment del deute públic i privat, riscos de liquiditat i de contagi, així com una revisió abrupta de les primes de risc.

Sobreviure un daltabaix
En definitiva, es tracta de valorar si els bancs podrien sobreviure a un sotrac financer com el viscut a partir del 2008, especialment a nivell de solvència. En aquesta ocasió, però, l'exercici no inclou un llindar mínim de capital igual per a totes les entitats. A l'últim informe, l'octubre del 2014, tots els bancs catalans van aprovar les proves d'estrès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit