Abengoa afronta aquesta setmana la recta final de les negociacions amb bancs i creditors amb el repte de tenir a punt un preacord a mitjans de març, en un entorn cada vegada més complex que li ha impedit abonar als seus treballadors les nòmines de febrer. Així doncs, i a un mes perquè finalitzi el termini per aconseguir un acord amb els creditors que salvi al grup del concurs de creditors, que seria el més gran de la història d'Espanya, les negociacions sobre la reestructuració es veuen en l'obligació d'avançar.

En aquest sentit, fonts pròximes a les negociacions calculen que, per complir tots els terminis, cal que el preacord i els majors creditors (banca i bonistes) estiguin llestos, com a molt tard, a mitjans de març. Aquestes negociacions van començar pràcticament des de la sol·licitud del preconcurs de creditors a finals de novembre i es van intensificar al gener amb la presentació del pla de viabilitat elaborat pel grup juntament amb Álvarez&Marsal.

Aquest pla dibuixa una companyia més petita, centrada en l'activitat d'enginyeria i construcció i amb un ambiciós pla de desinversions, que inclou l' activitat de bioenergia de primera generació.