Joguines pensades, dissenyades, fabricades i provades per una vintena d'experts, a Girona, a la nau de 9.000 m2 que tenen a Riudellots, més referències de terceres marques. En total, Eurekakids, l'empresa fundada per Erik Mayol i participada des del 2011 pel fons de capital risc Nazca, comercialitza un catàleg que inclou més de 7.000 referències, que es poden comprar arreu del món per internet o en alguna de les 177 botigues repartides per 12 països. Eurekakids va tancar el 2015 amb una facturació de 41 milions d'euros, un 12% més que l'any anterior, i amb un benefici brut d'explotació (EBIDTA) del 71%, va informar ahir la marca, que anuncia plans expansius per a aquest 2016: vol obrir 43 botigues noves a Espanya, França, Itàlia i Bèlgica, i aspira a consolidar-se en el mercat llatinoamericà, amb nous establiments a Colòmbia, Panamà i Mèxic, països on ja hi és present. Així mateix, posa rumb a nous mercats, concretament a l'Índia i als Emirats Àrabs.

En paral·lel a la crescuda de les vendes, ?l'any passat Eurekakids va ampliar la seva xarxa de botigues. En va obrir 37, repartides per Europa (17 a Espanya, dues a França, dues a Bèlgica i cinc a Itàlia); Amèrica Llatina (quatre a Colòmbia i quatre a Mèxic) i Àsia. Al llarg del 2015, el fabricant de joguines de Riudellots també van implantar-se en nous mercats, amb l'obertura de punts de venda a Croàcia, Oman i San Marino. Tot i que el gruix de les botigues es concentra a l'Estat espanyol, on Eurekakids n'hi té 108, la marca és present en onze països més. Itàlia, amb 27 botigues, i França, amb 14, són els principals mercats estrangers de la firma.

Vendes «on-line»

La pàgina web d'Eurekakids, traduïda a set idiomes, permet l'enviament de joguines a països tan exòtics com Tahití (Polinèsia), Swazilàndia (Àfrica), Tonga (Oceania), Yemen (Orient Mitjà), Uzbekistan (Àsia central) o Sri Lanka (Àsia). Fonts de l'empresa van precisar que el comerç electrònic representa el 9% del total de facturació. Erik Mayol va fundar Eurekakids l'any 2001. Des de llavors, l'aventura empresarial d'aquest gironí no ha parat de créixer.