03 de març de 2016
03.03.2016
Diari de Girona

Eurekakids ven un 12% més i preveu arribar a l'Índia i al Golf Pèrsic

La marca, amb seu a Riudellots de la Selva, consolida el seu creixement i enforteix la presència al mercat internacional

03.03.2016 | 00:00
Eurekakids ven un 12% més i preveu arribar a l'Índia i al Golf Pèrsic

Des que va ser fundada l'any 2001 per l'emprenedor gironí Erik Mayol, Eurekakids ha anat penetrant amb més força any rere any en el mercat internacional. Disposa de 177 botigues repartides per 12 països.

Joguines pensades, dissenyades, fabricades i provades per una vintena d'experts, a Girona, a la nau de 9.000 m2 que tenen a Riudellots, més referències de terceres marques. En total, Eurekakids, l'empresa fundada per Erik Mayol i participada des del 2011 pel fons de capital risc Nazca, comercialitza un catàleg que inclou més de 7.000 referències, que es poden comprar arreu del món per internet o en alguna de les 177 botigues repartides per 12 països. Eurekakids va tancar el 2015 amb una facturació de 41 milions d'euros, un 12% més que l'any anterior, i amb un benefici brut d'explotació (EBIDTA) del 71%, va informar ahir la marca, que anuncia plans expansius per a aquest 2016: vol obrir 43 botigues noves a Espanya, França, Itàlia i Bèlgica, i aspira a consolidar-se en el mercat llatinoamericà, amb nous establiments a Colòmbia, Panamà i Mèxic, països on ja hi és present. Així mateix, posa rumb a nous mercats, concretament a l'Índia i als Emirats Àrabs.

En paral·lel a la crescuda de les vendes, ?l'any passat Eurekakids va ampliar la seva xarxa de botigues. En va obrir 37, repartides per Europa (17 a Espanya, dues a França, dues a Bèlgica i cinc a Itàlia); Amèrica Llatina (quatre a Colòmbia i quatre a Mèxic) i Àsia. Al llarg del 2015, el fabricant de joguines de Riudellots també van implantar-se en nous mercats, amb l'obertura de punts de venda a Croàcia, Oman i San Marino. Tot i que el gruix de les botigues es concentra a l'Estat espanyol, on Eurekakids n'hi té 108, la marca és present en onze països més. Itàlia, amb 27 botigues, i França, amb 14, són els principals mercats estrangers de la firma.

Vendes «on-line»
La pàgina web d'Eurekakids, traduïda a set idiomes, permet l'enviament de joguines a països tan exòtics com Tahití (Polinèsia), Swazilàndia (Àfrica), Tonga (Oceania), Yemen (Orient Mitjà), Uzbekistan (Àsia central) o Sri Lanka (Àsia). Fonts de l'empresa van precisar que el comerç electrònic representa el 9% del total de facturació. Erik Mayol va fundar Eurekakids l'any 2001. Des de llavors, l'aventura empresarial d'aquest gironí no ha parat de créixer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook