06 de abril de 2016
06.04.2016
· DECLARACIÓ DE LA RENDA

Quan i com sol·licitar l'esborrany de la renda?

T'expliquem les vies que existeixen per sol·licitar a l'Agència Tributària l'esborrany de la declaració de la renda

07.04.2016 | 00:33

L'Agència Tributària (AEAT), com en anys anteriors, posa a la disposició dels contribuents l'esborrany i les dades fiscals de la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) de l'exercici 2015. Aquest recurs estarà disponible a partir del 6 d'abril d'aquest any. El mètode més còmode i senzill per disposar d'ell és haver-lo reclamat en anys anteriors o, almenys, en l'exercici precedent.

L'esborrany es pot sol·licitar:

- A través d'Internet: a la pàgina web de l'Agència Tributària: amb certificat electrònic o DNIe, amb Cl@ve PIN o amb el número de referència.

- Per telèfon: en el número 901 121 224 (automàtic, les 24 hores del dia) i en el 901 200 345 (Renda Assistència, de dilluns a divendres, de 9 a 21 hores)

- De forma personal, a les delegacions de l'Agència Tributària.

- Per correu ordinari, si es va confirmar l'esborrany de 2014, no s'ha accedit a Renda WEB i no s'ha presentat la declaració d'IRPF 2015

Per modificar l'esborrany per Internet o telèfon, és necessari acreditar-se aportant algun dels següents mitjans d'identificació:

-NIF/NIE del titular, i del cònjuge si és conjunt i número de referència de tots dos que es van rebre per SMS.?-Cl@ve PIN o certificat electrònic i NIF/NIE del titular, i número de referència del cònjuge si és conjunt

Com obtenir la clau per accedir al PIN

Aquesta clau d'accés permet sol·licitar l'esborrany de la declaració de l'any passat. Per a això, és necessari registrar-se prèviament en el sistema Cl@ve i posteriorment obtenir el PIN24H.

Al següent enllaç, l'Agència Tributària explica els tràmits necessaris, que necessiten del DNI. Amb aquest PIN, es pot demanar l'esborrany de l'any passat.

Si es truca per telèfon o es reclama l'esborrany a través de la web de l'Agència Tributària, ha d'aportar-se el Nombre d'Identificació Fiscal i l'import de la casella 415 de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook