Abertis va aconseguir un benefici net de 385 milions d'euros en el primer trimestre del 2016, enfront dels 126 milions registrats en el mateix període de l'any passat, gràcies a la incorporació de nous actius i després que el trànsi a les seves autopistes espanyoles augmentés un 11,4% entre gener i març.

Segons va informar ahir l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, aquest increment dels beneficis es deu, bàsicament, a la incorporació de nous actius al perímetre després de la compra del 50% d'Autopista Central de Xile i la presa del control de Túnels de Barcelona i el Cadí el 2015.

En termes comparables i sense tenir en compte aquests extraordinaris, el benefici durant els tres primers mesos de l'any va augmentar un 9%.

Els ingressos d'explotació es van situar en 1.082 milions entre gener i març, un 4% més, i l'ebitda o resultat brut d'explotació es va situar en 714 milions, un 6% més, 8% més en termes comparables. Del total d'ingressos, el negoci d'autopistes aporta un 95%, mentre que Hispasat representa el 5% restant.