CaixaBank i elBullifoundation han creat Mise en Place, una guia per a emprenedors i empresaris del sector de la restauració que explica com posar en marxa un negoci i afrontar els projectes amb les màximes garanties. El reconegut xef català Ferran Adrià, director d'elBulliLab, va presentar aquesta guia, que pretén ser un manual «inspiracional» per fer arribar als emprenedors l'experiència i els coneixements en restauració gastronòmica adquirits per l'equip d'elBullifoundation al llarg de la seva trajectòria.

Mise en Place està disponible en dos formats, un imprès de contingut reduït i de caràcter motivacional que estarà a disposició dels clients de CaixaBank que el sol·licitin al seu gestor, i una versió digital en la qual s'amplia la informació i es recull tota mena de contingut teòric i pràctic.

«L'objectiu d'aquesta guia és estalviar el 90% de la feina de gestió a l'hora de muntar un negoci, així com saber llegir els números i l'estratègia que requereix», va assegurar. En l'acte, el famòs restaurador va destacar la importància de la gestió d'un restaurant, més enllà de la seva cuina: «Després de trenta anys d'experiència t'adones que la passió està molt bé, però un negoci ha de ser ben gestionat», va dir.

El llibre incorporarà progressivament les peticions dels emprenedors i les seves experiències amb l'objectiu d'aportar un flux incessant d'informació que serveixi per adaptar el contingut de la guia a les necessitats del sector.

Aquest llibre és un dels primers resultats de l'acord signat recentment entre CaixaBank i elBullifoundation, que té una durada de dos anys i que contempla la creació d'equips de treball mixtos per a diferents projectes.

Per a Ferran Adrià, «es tracta d'un projecte totalment viu en el qual hem de saber entendre les necessitats dels emprenedors per així arribar a ells i ajudar-los a millorar els seus projectes sent conscients del complicat que és».

Segons Adrià, «al nostre país estem plens de talent, però en ocasions hem de ser conscients de la necessitat de gestionar eficientment; aquest és el punt d'inflexió que ens dóna el grau d'excel·lència necessari en els projectes».