08 de juny de 2016
08.06.2016

L'empresa gironina Ceres Roura treu la primera espelma amb insecticida

L'empresa de Figueres assegura que és efectiu contra el mosquit tigre o el del Zika, i ja ha registrat el producte al Ministeri de Sanitat

09.06.2016 | 07:24
Les espelmes de Ceres Roura després del procés de fabricació.

L'empresa gironina Ceres Roura ha tret al mercat la primera espelma amb insecticida, que mata tot tipus de mosquits. Entre aquests, el tigre (que s'ha expandit ràpidament a Catalunya) o el que transmet el virus del Zika. L'espelma conté un component actiu que elimina aquests insectes, però al mateix temps també fa olor de gessamí. Ceres Roura, amb seu a Figueres, ja ha registrat la nova espelma davant de la Generalitat i del Ministeri de Sanitat. Fundada al 1912, aquesta empresa familiar fabrica més de 3.000 tones d'espelmes cada any, set de cada deu de les quals es dirigeixen als sectors de la gran distribució i l'hostaleria. La firma va tancar el 2015 facturant 9,25 MEUR i preveu créixer un 7% aquest exercici, sobretot gràcies a mercats exteriors.

Roura fabrica cada any més de 3.000 tones d'espelmes. A més de les típiques, el seu catàleg també n'inclou de perfumades, anti-mosquits, decoratives i litúrgiques. Ara, al seu catàleg, l'empresa figuerenca hi ha afegit un nou producte anti-mosquits. Es tracta de la primera espelma del mercat que incorpora insecticida, eficaç contra mosquits com ara el tigre (amb una picada molt dolorosa) o el que transmet el virus del Zika. Segons assegura l'empresa, l'espelma "conté el component actiu més eficaç" per matar els insectes.

Aquesta nova espelma, que és de color blanc, ha sortit al mercat en dos formats i tal com subratlla el gerent d'exportació de l'empresa figuerenca, Miquel Roura, permet "unir l'efectivitat del producte amb l'elegància". A més d'aquestes espelmes amb insecticida, la firma també està registrant un creixement de vendes amb un altre dels productes anti-mosquits: les espelmes perfumades amb citronella natural. En aquest cas, no eliminen els insectes, però sí que els mantenen allunyats.

L'empresa figuerenca va tancar el 2015 facturant 9.250.000 euros. Una xifra que la firma preveu incrementar fins a un 7% al llarg d'aquest exercici. En part, gràcies a l'increment de les exportacions.

Més de 1.500 referències
El catàleg de Roura compta amb més de 1.500 referències. A més de les que porten el seu segell, l'empresa figuerenca també elabora espelmes per a altres marques, per a qui crea productes personalitzats. Del total de la producció, un 70% es destina a la gran distribució i a l'hostaleria, i el 30% restant a centres de jardineria, floristeries i botigues especialitzades. Actualment l'empresa dóna feina a un total de 42 treballadors en plantilla fixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook