Estalviar en la factura de la llum no és feina fàcil. Per això hem d'aprofitar els períodes de vacances per reduir aquest consum que en ocasions segueix sent elevat tot i no haver fet ús dels electrodomèstics.

Encara que la casa estigui tancada per l'absència de la família, la factura de la llum a pagar segueix sent més que considerable, degut tant a la part fixa de la factura com als electrodomèstics que segueixen consumint. Per evitar que això passi prendrem un seguit de mesures que ens permetran estalviar en la factura de la llum.

1. Apagar o desconnectar els dispositius en stand-by: segons càlculs de Mirubee els dispositius en espera gasten prop de 68 euros l'any. Aquest consum es pot evitar desconnectant completament tots els aparells amb aquesta funció. No serveix només fent-ho amb el comandament.

2. Desconnectar la nevera o posar-la en la posició de menys fred possible: la nevera és un dels electrodomèstics que major consum elèctric produeixen. Si la nostra absència ha de ser de més de tres dies el correcte serà buidar-la completament i desconnectar-la. Per evitar males olors i l'aparició de floridura deixarem la porta oberta, d'aquesta manera el consum de la nevera durant els dies que ens mantinguem fora de la llar serà zero. En els casos en què buidar la nevera resulti impossible s'aconsella posar el termòstat en la posició de menys fred possible, ja que a cada grau que s'apugi estalviarem prop d'un 6% d'energia.

3. Apagar el termo elèctric: no totes les llars posseeix un termo elèctric per controlar la temperatura de l'aigua, en canvi en aquelles llars en què s'utilitzen, l'estalvi podria ser gran. El consum que produeix aquest dispositiu ronda entorn al 25% del consum total, per això, apagant-lo durant els dies en què estiguem fora de casa ens permetrà estalviar.

4. Desactivar el quadre elèctric: en els casos en què es desitgi un estalvi total, la millor opció serà tallar la corrent de tots els subcircuits que es pugui. D'aquesta manera ens assegurarem que qualsevol aparell que estigui endollat ??consumeixi electricitat. Posant en pràctica aquest consell aconseguirem fins a un 10% d'estalvi respecte al consum de no haver-lo apagat.