Vuit de cada deu catalans consideren que és important conèixer l'origen dels aliments que consumeixen i sis de cada deu estarien disposats a pagar més per productes de proximitat. Aquestes són algunes de les conclusions que s'extreuen de la darrera enquesta Òmnibus de la Generalitat de Catalunya que ha donat a conèixer la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, aquest dijous durant la visita que ha fet a l'explotació lletera La Selvatana, situada a Campllong (Gironès).

Segons aquest document, els catalans valoren amb un 7,06 la contribució del sector agrari al conjunt de la societat. D'altra banda, aquest cap de setmana, unes 200 explotacions agràries i ramaderes catalanes obriran les seves portes perquè els ciutadans puguin conèixer de primera mà on i com es produeixen els aliments que es serveixen a taula. Es tracta d'un projecte innovador, anomenat 'Benvinguts a Pagès'; una aposta decidia per posar en valor el món rural, el producte de proximitat i perquè la societat conegui la feina i l'aportació que fan els pagesos i ramaders.

Una tasca a vegades poc reconeguda i que ajuda a mantenir viu el territori, tal i com ha detallat Serret. La consellera ha animat a tothom a 'anar a pagès' aquest cap de setmana. 'Benvinguts a Pagès' és una iniciativa liderada per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament d'Empresa i Coneixement, a través de l'Agència Catalana de Turisme.