Els afiliats de la UGT i de CCOO de Catalunya a Seat van avalar en referèndum el nou conveni col·lectiu pactat entre les direccions d'aquests sindicats i la d'aquesta empresa automobilística, de manera que les dues parts signaran dilluns el conveni que regirà fins a l'any 2020. El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, de la UGT catalana, va explicar que un total de 720 afiliats d'aquest sindicat van participar en la votació sobre el nou conveni, i que només es va registrar un vot en contra, mentre que la resta van ser a favor.

Sobre CCOO de Catalunya, divendres va celebrar un referèndum als diferents centres de treball de Seat, i el secretari general de la secció sindical intercentres de CCOO a l'empresa, Rafa Guerrero, va explicar que un 67,45% dels participants van defensar el nou conveni, per un 31,64% que hi va votar en contra, mentre que hi va haver un 0,36% de vots nuls i un altre 0,54% de vots en blanc.

Guerrero va assegurar que van participar en l'esmentada votació unes 1.700 persones i va afegir que es va celebrar també una assemblea per informar del resultat del referèndum.

Una vegada obtingut l'aval dels afiliats de les dues organitzacions, els dos sindicats signaran el nou conveni col·lectiu amb la direcció de Seat demà al matí. I és que UGT té 7 dels 13 membres del comitè intercentres, mentre que CCOO disposa de tres representants.

El conveni per al període 2016-2020 preveu que el sou dels empleats de Seat creixi cadascun d'aquests anys un 0,25%, i que si l'IPC ho fa per damunt d'aquest percentatge, el sou ho farà en la mateixa proporció.

Més enllà d'aquest increment salarial, el conveni preveu que s'abonin 300 euros a cada treballador com a pagament únic quan es firmi el conveni. També el conveni col·lectiu especifica que, si Seat obté beneficis, una part revertirà en la plantilla.

Participació en els beneficis

Així, si l'empresa guanya fins a 100 milions d'euros, el 2% dels guanys es repartiran entre la plantilla, si bé cada treballador, en cas de beneficis, tindrà garantit un mínim de 150 euros. Si els guanys superen els 100 milions d'euros, el percentatge del benefici de Seat que es repartiria serà del 8%, fins a un màxim de 1.300 euros per treballador.

Es tracta del conveni més important de la indústria automobilística a Espanya, ja que afecta uns 13.000 treballadors. El conveni també preveu que es necessitarà l'acord amb el comitè d'empresa si la companyia vol fraccionar les vacances de la plantilla per necessitats de producció.