20 de juny de 2016
20.06.2016

López Casanovas, a favor dels "canvis graduals" en el sistema de pensions

L'economista i conseller del Banc d'Espanya aposta per implantar un sistema mixt

21.06.2016 | 07:26

L'economista i conseller del Banc d'Espanya Guillem López Casasnovas es va mostrar ahir favorable a l'opció de realitzar "canvis graduals" en el sistema de pensions a Espanya, i va apostar per un sistema mixt de cotitzacions públiques i estalvis o aportacions privades. Així ho va dir a través d'una entrevista a Catalunya Ràdio, on va avisar que, si no hi ha canvis, la Seguretat Social no podrà pagar les jubilacions a les persones que en aquests moments tenen entre 50 i 60 anys.

En aquest sentit, López Casanovas va subratllar que els que es troben en aquesta franja d'edat "estan amenaçats si no porten una motxilla amb un pla de pensions o d'estalvi complementari", ja que, d'altra manera, "no podran homologar el que han vist en els seus pares".

López Casasnovas també va indicar que qui accedeix ara al mercat laboral sap que "les cotitzacions que està pagant no li seran suficients per fer front a les seves, perquè la situació demogràfica no permetrà un rendiment d'aquestes cotitzacions suficients per emular allò que han tingut els nostres pares".

En aquest punt, l'economista va asseverar que "sabem que cal fer canvis, graduals, i que no podem fiar-ho tot a l'estalvi obligat, hem de buscar fórmules d'estalvi complementari".

Augmentar el sou mínim
D'altra banda, es va mostrar partidari d'augmentar el sou mínim i que hi hagi ofertes més atractives de plans de pensions per part de les entitats financeres. A més, també va demanar als partits polítics que realitzin propostes econòmiques més concretes i realistes en els seus programes electorals.

Respecte al referèndum a Gran Bretanya, López Casasnovas va opinar que cal acostumar-se "als compromisos i les preferències de la gent", i va afegir: "La democràcia està per sobre de les pors o els guanys dels pescadors que tenim sempre en els mercats financers".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook