La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveu que els hotels de la costa registrin les xifres més altes d'ocupació com acostuma a passar per aquestes dates. La mitjana a les zones del litoral gironí se situa en un 89% però a la Costa Brava Centre es podria fregar la plena ocupació amb una previsió del 96%. A les zones de muntanya, en canvi, es preveu que sigui d'un 78% de mitjana amb variacions en funció de la zona mentre que el menor nombre de reserves es troba als hotels d'interior -Girona ciutat, Selva i Garrotxa- amb una mitjana d'un 70%. El 24 de juny serà el dia de major ocupació i la mitjana d'estades serà de dos dies propiciat pel fet que enguany cau en pont. El turisme familiar procedent de Barcelona i França serà el més nombrós.

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona ha donat a conèixer les dades d'ocupació per aquest Sant Joan basant-se en la informació recollida a través dels seus agremiats. Un any més les zones del litoral preveuen tenir el major nombre de reserves essent la zona de Costa Brava Centre on s'esperen les millors previsions, un 96%, seguit de la Costa Brava Sud amb un 87% i l'Alt Empordà amb un 82,5%. Pel que fa a Girona ciutat i rodalies, l'ocupació es preveu que sigui del 79% mentre que a les zones de l'interior com ara la Selva i la Garrotxa, del 70% i el 62,5% respectivament.

A les zones de muntanya, l'ocupació se situarà en un 88% a la Cerdanya i en un 67,5% al Ripollès. Aquesta última comarca acollirà durant aquestes dates el Festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses i per tant allotjarà visitants i personal tècnic del certamen. A la Cerdanya, a més, hi ha previst un campus de futbol que portarà turisme familiar a la zona.

Si es compara amb l'ocupació de la festivitat de Sant Joan de l'any passat, el 56% dels enquestats creu que és similar mentre que un 40% diu que és major perquè enguany Sant Joan cau en pont mentre que l'any passat va ser un dimecres.

Turisme familiar procedent de Barcelona i França

El perfil del turista que es preveu per aquestes dates és de caràcter familiar resident a la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana. També destaca el turisme francès entre els visitants estrangers que escullen visitar la demarcació.