La multinacional nord-americana Amazon obrirà el nou centre logístic del Prat de Llobregat a la tardor del 2017, segons ha informat l'empresa aquest dimarts. El gegant del comerç electrònic preveu crear 1.500 llocs de treball fixos en un termini de tres anys des de la inauguració del centre. La nova infraestructura logística d'Amazon a Catalunya tindrà una superfície de 60.000 metres quadrats, l'equivalent a 8 camps de futbol. Amazon destaca que la ubicació del nou centre logístic al Prat "no és casual", ja que disposa "d'actius territorials preparats" com el Port de Barcelona, l'aeroport del Prat i els "sectors d'activitat econòmica del Delta del Llobregat". Segons Fred Pattje, director general d'operacions d'Amazon Spain Fulfillment, la inversió total del nou centre de distribució serà de més de 200 milions d'euros.

Pocs minuts després de signar el contracte de compra dels terrenys de l'Incasòl, les màquines ja han començat a preparar el terreny perquè aquest divendres comencin oficialment les obres del que serà el nou centre de distribució d'Amazon a l'Estat, el segon, i que haurien d'estar enllestides el mes d'octubre de l'any vinent. Els terrenys, d'uns 60.000 metres quadrats, estan situats al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat, a la confluència dels carrers Alta Ribagorça i garrigues i a tocar de l'aeroport. El nou centre de distribució suposarà una inversió de més de 200 milions d'euros.

Fred Pattje, director general d'operacions d'Amazon Spain Fulfillment, ha explicat que si s'ha optat per ubicar el nou centre logístic al polígon Mas Blau és perquè Barcelona i El Prat "són estratègics" pel gegant del comerç electrònic tant pel volum de vendes a l'Estat com pel fet de ser una porta d'entrada al sud d'Europa "que els grada". A més, també ha posat en valor la proximitat d'escoles de negoci com Esade o Iese que els serviran per "captar el talent" que necessita la companyia. "El fet que la ciutat estigui a prop d´emplaçaments clau del sud d´Europa així com l´accés a un excel·lent capital humà han estat els motius fonamentals que han fet que Amazon decidís ubicar el seu segon centre logístic a la península a la ciutat comtal", ha reblat.

Malgrat que Amazon preveu contractar 1.500 treballadors en els pròxims tres anys, el centre començarà a operar amb uns 500 treballadors. La companyia nord-americana contractarà treballadors de perfils molt diversos, des de directors d´operacions, enginyers, personal de recursos humans i informàtics fins a professionals que s´encarregaran de preparar les comandes per als clients al centre logístic del Prat de Llobregat.

La nova infraestructura del Prat formarà part de la xarxa logística europea d´Amazon, integrada per més de 29 centres en set països diferents. Juntament amb les instal·lacions de San Fernando de Henares (Madrid), ajudarà Amazon a satisfer la demanda actual i futura dels seus clients a l'estat i espanyol i el sud d'Europa. Segons la companyia, els dos centres garantiran que els clients d´Amazon gaudeixin del mateix servei, ràpid i fiable, a què estan acostumats en qualsevol part del món i, especialment, al Nadal, l´època de més vendes de l´any.

Nova inversió d'Amazon a l'Estat

El centre logístic de San Fernando de Henares, el primer centre de distribució que Amazon va obrir a Espanya, va entrar en funcionament el 2012, un any després del llançament d´Amazon.es. La companyia va inaugurar aquesta infraestructura amb una superfície inicial de 28.000 m2 i actualment l´està duplicant amb l´objectiu, por una banda, de poder fer front a l'augment de la demanda i, de l´altra, de donar cabuda al creixent catàleg d´Amazon.es, que actualment consta de més de 132 milions de productes.

A més de les inversions realitzades a la seva xarxa logística, Amazon compta des del 2012 amb oficines corporartives a Madrid. Des de llavors, la companyia ha contractat més de 350 professionals i, actualment, té més de 70 vacants disponibles. Així mateix, l´empresa també ha inaugurat a Madrid el seu Hub Tecnològic per al sud d´Europa, on actualment hi treballen més de 50 enginyers que donen suport a Amazon Business, el 'marketplace' per a empreses d´Amazon.com, i desenvolupen nous serveis i funcionalitats per a les cinc webs europees d´Amazon.