El sou mitjà anual de les dones va ser una quarta part inferior -25,1%- al dels homes a la ciutat de Barcelona el 2014, ja que si el dels primers es va situar en 32.868 euros bruts en aquell any, el de les segones es va quedar en 24.618 euros. Així ho constata un avanç de l'anàlisi de dades estadístiques de la ciutat de Barcelona que ha elaborat el Gabinet Tècnic de Programació de l'ajuntament barceloní i que va divulgar ahir el consistori de la capital catalana.

Aquestes dades revelen també que el sou mitjà dels residents a Barcelona l'any 2014 va ser de 28.649 euros bruts anuals, superior en un 14,5% al registrat en el conjunt de Catalunya, que es va situar en 25.016 euros, i un 22,8% més alt que el sou mitjà d'Espanya, que va quedar en 23.322 euros.

L'anàlisi dels salaris constata que la bretxa salarial entre homes i dones va ser generalitzada i que les dones van cobrar menys que els seus homòlegs en totes les franges d'edat, nivells educatius, nacionalitats i grups professionals, en gairebé la totalitat dels sectors i en tota mena de contractes i jornada, amb independència del seu pes relatiu a cadascun d'aquests àmbits.