L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya va baixar sis dècimes el juliol en relació amb el mes anterior, i la taxa interanual s'ha incrementat en una dècima, fins al -0,4%, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A tot Espanya, l'IPC va baixar un 0,7% el juliol respecte a juny i va elevar dues dècimes la seva taxa interanual, fins al -0,6%, a causa de l'encariment dels aliments i begudes no alcohòliques.

Els preus que més van baixar l'últim mes van ser els de vestit i calçat, amb una caiguda del 13,3%, coincidint amb el començament del període de rebaixes, mentre que els que més van augmentar són els d'oci i cultura, un 3,7% més que al juny.

També van baixar els preus de parament (-0,8%), transport (-0,6%), medicina (-0,2%) i begudes alcohòliques i tabac (-0,1%), mentre que es van mantenir els preus d'ensenyament.

Van augmentar els preus dels aliments i begudes no alcohòliques (0,5%), habitatge (0,2%), hotels, cafès i restaurants (0,4%) i comunicacions (0,1%).

Interanual

En comparació amb juliol del 2015, els preus que més van baixar són els d'habitatge, amb una reducció del 4,8%, mentre que els que registren més augment són els dels aliments i begudes no alcohòliques (2,9%).

Els preus dels transports van caure un 4,1% respecte l'any passat i també van baixar els d'oci i cultura (-0,3%), mentre que la resta de grups registren augments, destacant les comunicacions (1,9%), ensenyament (1,1%), vestit i calçat (0,7%) i hotels, cafès i restaurants (0,7%).