La planta de Coca-Cola European Partners Iberia a Martorelles ha augmentat la producció en un 47% per proveir una demanda més gran durant els mesos d'estiu. La companyia assegura en un comunicat que els altes temperatures de l'estiu i l'increment de visitants i turistes, sobretot als zones costaneres, fan que és disparin les vendes de refrescs.

La planta barcelonina produeix i embotella, durant els mesos d'estiu, una mitjana de 76,9 milions de litres al mes, davant dels 52,4 milions de litres mensuals que es produeixen fora de la temporada estival.

L'increment de la producció implica també l'ampliació de la plantilla, que Coca-Cola European Partners Iberia aborda amb els ajuntaments de Montornès del Vallès i Martorelles per afavorir la contractació de personal de la zona. «La creixent demanda durant els mesos d'estiu fa necessari posar en marxa tots els recursos disponibles per multiplicar la capacitat de la planta i poder adaptar-nos al repunt del consum», explica en un comunicat el gerent de la planta vallesana, Sergi Ferre. La planta es troba entre Montornès i Martorelles, al Vallès Oriental, i és la més gran de Coca-Cola a Espanya i una dels tres embotelladores d'European Partners més grans d'Europa, amb una superfície de 500.000 metres quadrats.

Les instal·lacions tenen onze línies d'envasament, una capacitat productiva de 1.500 milions de litres l'any i atenen 45.000 clients. Aquest any, la inversió en la fàbrica ha estat de 8,4 milions d'euros, davant dels 3,2 milions del 2015.

Embotellador independent

Coca-cola European Partners és l'embotellador independent més important de Coca-Cola al món per ingressos i dóna servei a una població de més de 300 milions de persones a 13 països d'Europa occidental, a banda d'Espanya: Alemanya, Bèlgica, França o Regne Unit, entre d'altres. Espanya, Andorra i Portugal constitueixen la divisió ibèrica de l'embotellador, amb una plantilla de més de 4.400 treballadors, 400.000 clients i un total de 141 milions de consumidors, dels quals 84 milions són turistes.