19 de agost de 2016
19.08.2016

El BCE conclou que els efectes del Brexit han estat menors del previst

El Banc Central constata un creixement moderat de l'economia de l'eurozona del 0,6% el segon trimestre

19.08.2016 | 09:50

El Banc Central Europeu (BCE) considera que les repercussions del triomf del «sí» en el referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la UE, el Brexit, han estat menors del que molts analistes i organismes oficials esperaven.
En el resum de l'última reunió del consell del BCE, publicat ahir, es constata que, encara que hi ha hagut una significativa baixada del rendiment dels bons de deute sobirà, les conseqüències «han estat menys dràstiques del que molts havien anticipat».
Al mercat de divises, la màxima autoritat monetària europea considera que la pressió s'ha contingut, sense que hi hagi evidència de moviments desordenats de preus. Malgrat una devaluació inicial de l'euro, la moneda única ha revertit aquesta tendència i s'ha mantingut en un nivell constant.
D'altra banda, el BCE constata un creixement moderat en el segon trimestre de l'any a l'eurozona, un 0,6% en la comparació amb els tres mesos anteriors, impulsat sobretot pel consum privat i per les inversions.
Al mercat laboral, l'entitat veu «signes esperançadors», amb un creixement de l'ocupació del 0,3% d'un trimestre a un altre. No obstant això, el BCE adverteix que la desocupació juvenil, del 20%, segueix sent massa alta. La inflació en l'eurozona va ser del 0,1 per cent al juny, després del -0,1% de maig.
Al juliol, la taxa d'inflació interanual va pujar una dècima al juliol tant a l'eurozona com a la Unió Europea (UE), per situar-se en el 0,2%, segons les dades publicades ahir per l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat. Un any abans la inflació anual registrada al juliol estava també en el 0,2 % en ambdues zones. A Espanya la taxa interanual va ser negativa al juliol (del -0,7%, enfront del -0,9 % de juny), mentre que al juliol de 2015 la taxa anual al país estava en el 0%. Dotze països van registrar el juliol passat taxes anuals negatives, entre els quals s'hi compten Bulgària, Croàcia i Eslovàquia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook