El líder d'UGT a Catalunya Camil Ros augura un curs polític en el qual la conflictivitat anirà creixent fins a desembocar en grans mobilitzacions contra la precarietat laboral, que ajudaran a impulsar des del carrer «majories d´oposició» per derogar la reforma laboral. Ros adverteix que estem davant «una tardor, un hivern i una primavera calentes» en termes de conflictivitat laboral i de mobilització ciutadana, al trobar-nos en un mercat laboral en el qual domina la precarietat i en el qual «l'explotació laboral és legal», malgrat que el discurs oficial anuncia una «teòrica sortida de la crisi».

El secretari general d´UGT a Catalunya assegura que la crisi «s´ha convertit en una estafa per a molts treballadors», sobretot per la devaluació salarial que atribueix a la reforma laboral, cosa que «fa créixer el clima social d´enuig».

«Si a aquesta estafa li sumes que la negociació col·lectiva està estancada, que cada trimestre hi ha una indústria que planteja un expedient temporal o d´extinció i que podem tenir un govern del PP amb suport de Ciutadans que es reafirmi en la reforma laboral, és evident que tindrem una tardor, un hivern i una primavera calentes», augura. Davant d´aquesta situació, Ros preveu mobilitzacions que aniran in crescendo en funció de les polítiques que dugui a terme el PP, si finalment Mariano Rajoy aconsegueix la investidura com a nou president del Govern.

Segons el seu parer, «els que auguren que amb Rajoy de president hi haurà estabilitat política haurien de saber que el que segur que hi haurà és més conflictivitat i precarietat laboral perquè no hem sentit parlar de canvis en la legislació laboral, Brussel·les amenaça i l´executiu va ficant la mà al fons de les pensions per justificar una reforma del sistema de finançament». Ros, que va substituir l´abril passat a l´històric Josep Maria Álvarez al capdavant de la UGT, en un tàndem que conforma amb Matías Carnero, assegura que les mobilitzacions seran cada vegada de major envergadura i podrien arribar a adoptar la forma d´una vaga general. A més de canalitzar el descontentament ciutadà per la «falsa» sortida de la crisi, el dirigent sindical està convençut que la protesta al carrer servirà també per «pressionar» els partits de l´oposició perquè portin al Parlament iniciatives com la derogació de la reforma laboral. En aquesta línia, subratlla que, si el marge per derogar la reforma és cada vegada més estret des del govern, «s´han de generar altres majories, com són les majories d'oposició».