25 de agost de 2016
25.08.2016

Miró, amb 3 botigues a la província, vol acomiadar el 100% de la plantilla

L'empresa comunica per carta l'obertura del procés per a un acomiadament col·lectiu; la cadena és present a Salt, Figueres i Lloret

25.08.2016 | 00:00
La botiga que Miró té al centre comercial Espai Gironès, a Salt, podria acabar de baixar la persiana

Adduint «causes d'índole econòmica, productiva i organitzativa», el director general de Kabaena Directorship, propietària de la cadena d'electrodòmestics Miró, Matteo Buzzi, comunicava per carta, dimarts passat, al comitè d'empresa de la seu central de Martorell, que la companyia iniciava els tràmits per acomiadar 339 treballadors, el 100% de la plantilla. La decisió afecta de ple les tres botigues que Miró té obertes, segons consta al seu web corporatiu, a la província de Girona: al centre comercial Espai Gironès (Salt); al carrer Salvador Dalí de Figueres i a l'avinguda Costa Carbonell de Lloret de Mar.

La carta la feia pública la capçalera Economía Digital: «si bé inicialment el procés afecta tots els treballadors de l'empresa, durant el procés de tramitació de l'acomiadament col·lectiu s'espera poder arribar acords amb tercers» per a la compra d'una part de les botigues, «amb la possibilitat que una part dels treballadors es puguin veure desafectats per l'acomiadament col·lectiu», exposa Bruzzi. La direcció ha convocat una reunió amb els treballadors per al proper 8 de setembre per negociar les condicions de l'acomiadament. En declaracions a Economía Digital, Matteo Bruzzi assenyalava que la firma mantindrà l'activitat fins llavors i que la intenció de la cúpula passar per buscar l'entrada de nous inversors i que la cadena mantingui la marca. Al fil d'això, Miró havia intentat un aliança amb Worten, que inclou la compra de deu botigues a Espanya aquest any, però les negociacions no van acabar fructificant. La plantilla de Miró, per la seva banda, ja suportava un expedient de regulació d'ocupació que afectava 119 empleats que es troben en permis retribuït però que no han cobrat el juliol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook