La cadena de magatzems britànica BHS va tancar ahir les seves últimes botigues després de 88 anys de funcionament al Regne Unit. British Homes Stores (BHS) va anunciar, el passat mes de juny, que iniciava un període de liquidació en no haver trobat un comprador per al seu negoci, que fins ara donava feina a unes 11.000 persones en tot el país.

La cadena, especialitzada sobretot en roba i articles de la llar, que va entrar en fallida a l'abril, va tancar durant la jornada d'ahir les últimes 22 botigues de les 163 que tenia la companyia al Regne Unit des que va obrir la primera el 1928, al barri londinenc de Brixton. En les últimes setmanes, la consultora Duff & Phelps, encarregada d'administrar la cadena, després de l'entrada en fallida, havia iniciat un període de rebaixes abans de tancar portes.

L'any passat, l'empresari britànic Philip Green, propietari de la cadena de roba TopShop, entre altres negocis, va vendre BHS al consorci Retail Acquisitions per la quantitat simbòlica d'una lliura (1,17 euros). Green havia comprat BHS l'any 2000 per 200 milions de lliures (234 milions d'euros). Actualment, la cadena de magatzems encara manté alguns deutes que estan valorats en més de 1.300 milions de lliures (1.525 milions d'euros), una suma que inclou un dèficit en el fons de pensions per als empleats de 571 milions de lliures (670 milions d'euros).