El proper divendres 30 de setembre tindrà lloc l'acte de lliurament del Premi d'Emprenedoria- Idea de Negoci amb suro a l'auditori Josep Irla de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Aquest concurs ha estat instaurat per l'Institut Català del Suro, en el marc del seu 25è aniversari, per tal de motivar la creació d'empreses i la innovació al sector surer. Han estat 17 les propostes presentades, amb projectes o idees que inclouen el material suro: solucions constructives sostenibles, objectes de decoració amb elements de suro reciclat, utensilis exclusius per a xefs innovadors, joguines educatives fetes amb suro de proximitat, mobiliari urbà i de la llar, elements nàutics que s'integren amb l'entorn i aplicacions per al mòbil, entre d'altres.

El jurat encarregat d'avaluar els projectes presentats i puntuar les propostes, segons els criteris establerts en les bases del concurs, està presidit per la presidenta de l'ICSuro i consellera del Departament d'Agricultura, Meritxell Serret, així com amb els representants

del sector surer nacional i internacional com amb experts en emprenedoria i innovació. El premi consisteix en l'entrega de 2.000 euros en concepte de subvenció per a l'impuls de l'activitat realitzada per l'emprenedor i/o la materialització de la idea de negoci, 10 hores de mentoring a càrrec de la Càtedra FPdGi Joves Emprenedors, 20 hores d'assistència tècnica del laboratori de l'ICSuro, i recolzament en la difusió i comunicació del projecte.