Fitch Ràtings va fer pública la tercera avaluació del deute sobirà d'Andorra i va confirmar que manté la qualificació en BBB amb perspectiva estable. Els qualificadors insisteixen en l'estabilitat política i econòmica del país, en la fortalesa de les finances públiques i en la flexibilitat del mercat laboral, segons informa l'Agència Andorrana de Notícies.

Amb relació a la crisi de la Banca Privada d'Andorra (BPA), des de l'agència de qualificació es considera que ja no representa un element de vulnerabilitat per a l'economia del Principat, una vegada l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) ha resolt la bena de Vallbanc al grup JC Flowers. A més, Fitch apunta al fet que aquesta crisi ha tingut un impacte limitat a la resta de bancs del país. És a dir, l'escàndol de la Banca Privada d'Andorra no ha afectat els altres bancs del Principat.

Amb tot, l'agència Fitch Ràtings que el nivell d'endeutament d'Andorra se situa sobre el 40% respecte del producte interior brut (PIB) i preveu que el punt màxim d'endeutament es registri aquest any i que després l'endeutament anirà remetent de forma gradual. Fitch Ràtings apunta novament el risc que corre l'economia del país per la seva excessiva dependència del sector financer i turístic i constata el fet que Andorra ha de perseverar per poder disposar d'un sistema de prestador d'última instància (lender of last resort) per garantir l'estabilitat del sistema financer. Amb tot, l'agència critica la dependència que té el Principat respecte al turisme i les finances. A més, els qualificadors de l'agència manifesten que el país ha de continuar explorant fórmules de diversificació econòmica més enllà dels tradicionals sectors bancari i turístic.