L'aerolínia Norwegian connectarà Barcelona amb Los Angeles, Nova York, Miami i San Francisco, que serà l'única ruta directa entre la ciutat i Espanya, a partir del pròxim mes de juny, cosa que crearà 300 nous llocs de treball a Barcelona, on la companyia tindrà 600 treballadors. Aquests nous vols s'operaran durant tot l'any i Norwegian passarà a tenir 26 destins a l'aeroport del Prat, a la vegada que es convertirà en la primera aerolínia de baix cost que fa vols intercontinentals a Espanya, amb tarifes per a aquests vols a partir de 179 euros.

A partir de dia 5 de juny de 2017, Norwegian operarà el primer dels dos Boeing 787-8 Dreamliner que tindran base permanent al Prat. Aquest mateix dia, s'inicia la ruta Barcelona-Los Angeles amb dues freqüències setmanals, que seran tres a partir del 22 d'agost; un dia més tard s'estrena la connexió Barcelona-Nova York, amb quatre freqüències setmanals a partir del 22 d'agost. El vol Barcelona-San Francisco començarà el 7 de juny amb dues freqüències setmanals, que s'ampliaran a tres el 22 d'agost, dia que s'estrena el vol entre Barcelona i Miami, amb dues freqüències setmanals.

El fundador i conseller delegat de Norwegian, Bjorn Kjos, va explicar ahir la nova operativa de l'aerolínia a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, on instal·larà una base de llarg radi, que s'iniciarà amb dos avions Boeing 787 Dreamliner, amb base permanent a l'aeroport, des d'on la companyia farà connexions entre les seves rutes de curt i llarg radi. Norwegian oferirà 325.000 places intercontinentals durant el primer any complet d'operacions de la seva base de llarg radi a Barcelona. Segons dades del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona, l'any passat 145.000 passatgers van volar fent escala entre Barcelona i Califòrnia i, en el primer any d'operacions dels nous vols, la companyia noruega oferirà 170.000 places directes a Califòrnia, a parts iguals entre San Francisco i Los Angeles.

A més, la ruta de Norwegian a San Francisco serà l'única directa entre l'esmentada ciutat i qualsevol aeroport espanyol. Segons Kjos, l'elecció de Barcelona posa en relleu la seva «creixent importància».