Llançà s'ha convertit en la localitat catalana on més ha crescut els preus dels habitatges de segona mà durant l'agost. La localitat de l'Alt Empordà ha vist com aquest tipus d'immobles creixien un 9,1% en el preu durant aquest mes deixant el valor del metre quadrat en 2.068 euros, segons un estudi de fotocasa.

Aquest preu encara queda lluny de la localitat on els preus són més alts a la demarcació, Castell-Platja d'Aro, on els habitatges de segona mà arriben als 2.804 euros per metre quadrat, el que la situa en el sisè lloc del rànquing de preu a Catalunya. I molt per sobre de la segona localitat gironina, Calonge, que es queda en 2.391 euros per metre quadrat.

Llançà no és la única localitat gironina que veu com creix el preu dels seus immobles de segona mà. Tot i que és la localitat de la costa on més es nota el canvi. Olot (4,9%), Vilablareix (4,4%) i Banyoles (2,4%) també han vist augmentar el preu però són totes localitats de l'interior. Com també ho és Santa Coloma de Farners, on més han baixat el preus a la demarcació, un 3,9%. El que suposa ser la quarta que més cau a tot Catalunya. La segueixen per la cua del rànquing gironí Calonge (-1,9%), Sant Feliu de Guíxols (-1,9%) i Blanes (-1,8%).

A Catalunya el preu de l'habitatge de segona mà puja un 0,3% a l'agost i se situa en 2.006 € / m2, segons les dades del portal immobiliari Fotocasa. Aquest valor es troba un 23,3% per sobre de la mitjana espanyola, que a l'agost és de 1.628 € / m2.

"Aquests suaus increments que està registrant aquest any l'Índex Immobiliari Fotocasa reflecteixen que el preu de l'habitatge s'està estabilitzant en bona part del país. I hi ha zones on ja podem parlar de recuperació dels preus, com és el cas de grans ciutats com Madrid i Barcelona, ??algunes capitals de província, les illes i les principals destinacions turístiques de la costa mediterrània ", assegura Beatriz Toribio, responsable d'Estudis de fotocasa.

Pel que fa al rànquing de CC.AA. amb el preu mitjà de l'habitatge més alt, Catalunya ocupa la tercera posició, només superada pel País Basc i Madrid com a regions més cares on adquirir un habitatge. Catalunya va registrar el seu màxim històric en el preu mitjà de l'habitatge de segona mà al desembre de 2007, data en la qual va aconseguir un valor de 3.864 € / m2.