Juncà Gelatines de Banyoles ha aconseguit doblar beneficis gràcies als mercats exteriors i preveu facturar més de 24,5 milions d'euros aquest 2016, un 5% més que l'any passat, que va tancar amb unes vendes de 23,2 milions, va informar ahir l'empresa. La firma deixa definitivament enrere la sotragada que va patir durant els primers anys de crisi, que van obligar-la a presentar concurs de creditors. Ara, després de sanejar números, l'empresa ha agafat embranzida. En els darrers tres anys Juncà Gelatines ha aconseguit doblar la producció, arribant a fabricar més de 4.600 tones de gelatina, i quan acabi aquest exercici haurà portat a terme inversions per valor de 4 MEUR (sobretot, destinades a millorar la capacitat de fabricació). Actualment, les exportacions ja representen el 70% de les vendes -això representa un increment de18 punts en tan sols un sol exercici, ja que al 2014 s'exportava el 52%- i, aquest més, l'empresa treu al mercat una nova gamma d'hidrolitzats de col·lagen dirigida al petit consumidor i a esportistes.

L'empresa, que fabrica gelatines i hidrolitzats de col·lagen, ha aconseguit refer-se de l'estocada que li van suposar els primers anys de crisi. De fet, ara en fa cinc, la situació de la firma era completament diferent a l'actual. Juncà Gelatines acabava de sortir d'un concurs de creditors -l'antiga suspensió de pagaments- i la situació de l'empresa era molt feble.

A partir d'aquell 2011, Juncà Gelatines va engegar un pla de viabilitat i de projecció empresarial que li ha permès revertir números. D'acumular pèrdues, ara ha tancat el darrer exercici comptable amb uns beneficis de 2,62. I no només això, sinó que al llarg del 2015 va ac0nseguir doblar resultats, ja que el 2014 el benefici van ser d'un milió d'euros.

El director general, Ferran Juncà, assenyala que per reforçar l'empresa han estat clau tant «la consolidació als mercats exteriors» com les inversions per incrementar productivitat a la fàbrica de Banyoles. Unes inversions que es van engegar el 2014 i que, quan acabi aquest 2016, sumaran ja 4 milinos d'euros. Gràcies a aquest esforç, Juncà Gelatines ha aconseguit doblar producció. De les 2.800 tones de gelatina que produïa el 2013, l'any passat va passar a processar-ne més de 4.800.