L'alcalde de Blanes, així com els membres del consistori, es van pronunciar ahir sobre la situació de la fàbrica Nylstar, i van assegurar que els agradaria que tornés a funcionar immediatament. Tal com va recollir la Cadena SER, Miquel Lupiañez, alcalde de la ciutat, va dir que l'empresa hauria de recomençar amb una vuitantena de treballadors, l'equivalent a un terç de la plantilla inicial. Lupiañez creu que el comitè d'empresa hauria d'accedir a la proposta i tornar a posar en marxa el funcionament de la fàbrica, que fa mig mig any que està aturada.

L'alcalde va explicar que per a l'Ajuntament de Blanes recuperar la Nylstar és una de les prioritats principals, i que el primer accionista estaria disposat a invertir prop de 5 milions d'euros que permetrien tornar a reactivar la producció.

Paral·lelament, avui és el dia que tindrà lloc la reunió entre l'Ajuntament i la comitiva blanenca. També hi assistiran membres de la FITAG UGT de Catalunya i el secretari general de la UGT de les comarques gironines, Xavier Casas. La reunió hauria de decidir definitivament el futur de l'empresa tèxtil de Blanes.