Barcelona serà la seu del pròxim 10 al 14 d'octubre del més important congrés de Big Data que se celebra a Europa i al qual es calcula que assistiran unes 5.000 persones de la indústria del tractament de dades. L'Intelligent Data Processing Congress 2016 (IDP 2016) es desenvoluparà al Media-Tic (districte 22@) i està organitzat, entre altres organismes i empreses, per la universitat de tecnologia Harbour Space i l'Institut de Física i Tecnologia de Moscou.

Segons els organitzadors, aquest esdeveniment va dirigit a investigadors de la ciència de dades, empreses i professionals per debatre, distribuir i avançar en l'àmbit del tractament de dades. Al congrés estan inscrits 3.000 experts en gestió de dades i 2.000 clients potencials procedents de tot el món, així com representants d'empreses com Snapchat, PayPal, Yandex Data Factory, Factory, Abbyy, AIXÍ Data Science i Banc Sabadell, entre moltes altres.

A més, la cita comptarà amb ponents com Sina Sohangir, d'Snapchat; Amir Youssefi, de PayPal; Jordi Puiggali, d'Scytl; Kamran Elahian (Fundador de Venture Capital Firm Global Catalyst Partners i soci de 500 Start Ups), Yahya Tabesh (Professor de Matemàtiques a la Universitat d'Stanford) i Angie Ma (cap d'operacions d'ASI Data Science), entre molts altres grans professionals del sector.

A l'IDP 2016, es tractaran assumptes com l'extracció de dades, aprenentatge computacional, anàlisis de dades massives, visió computacional, extracció i recuperació d'informació en textos, anàlisis de dades en xarxes socials, educació i ciència de dades. L'esdeveniment posarà èmfasi en l'intercanvi d'informació i idees entre professionals, investigadors i empreses en els seus respectius camps. A més, l'IDP 2016 pretén ser un esdeveniment molt pràctic, i oferir experiències i vivències en primera persona, així com casos concrets i reals als seus assistents.

Un sistema molt integrat

El Big Data està cada dia més integrat en les empreses i per a qui s'està convertint en un punt clau: oferint noves fórmules de negoci, augmentant-ne la productivitat i innovació i, en definitiva, establint noves bases competitives. En l'organització del congrés participa Harbour.Space University un nou centre universitari que obrirà les portes el pròxim 26 setembre a Barcelona.

Aquesta universitat està especialitzada en alta tecnologia, amb inversors estrangers i un caràcter internacional per ensenyar metodologies molt pràctiques amb l'objectiu de crear un Silicon Valley Europeu amb seu a Barcelona, i atreure joves amb talent ?estrangers i locals.