El consell d'administració de Gas Natural Fenosa va elegir ahir president Isidre Fainé en substitució de Salvador Gabarró, que era al capdavant de la multinacional energètica des del 2004, i s'ha reorganitzat per donar entrada al fons nord-americà Global Infraestructure Partners (GIP). En una comunicació a la CNMV, Gas Natural Fenosa informava que la sessió del consell celebrada ahir al matí també va servir per designar vicepresidents primer Josu Jon Imaz, en nom de Repsol, i vicepresident segon William Alan Woodburn, en representació del fons GIP, que té un 20% de l'accionariat.

Durant la sessió del consell, el nou president de Gas Natural, Isidre Fainé, va assegurar que pretén «consolidar el lideratge de la companyia en el mercat energètic i reforçar el seu creixement internacional», segons ha informat Gas Natural en un comunicat.

Tant Fainé com els dos vicepresidents exerciran càrrecs no executius, mentre que com a conseller delegat de la multinacional es manté Rafael Villaseca i abandonen el consell, entre d'altres persones, un històric com Antoni Brufau, que era conseller des del 1989, i el president de la CEOE, Juan Rosell. El 12 de setembre passat, Repsol i La Caixa, a través de Criteria, van tancar la venda del 20% de Gas Natural Fenosa al fons nord-americà Global Infraestructure Partners (GIP) per 3.802,6 milions d'euros. Els tres actors van donar a conèixer un acord de govern corporatiu.