Van per feina: divendres passat, l'endemà mateix que el distribuïdor d'articles d'oci, de cultura i de tecnologia FNAC anunciés un acord per obrir la primera botiga a la província de Girona a l'Espai Gironès, a Salt, la borsa de treball a internet infojobs.es publicava diverses ofertes per cobrir 21 llocs de treball a la futura botiga. Concretament «FNAC Girona» (així consta a les ofertes) busca 20 «venedors/es» i un «gestor/a administratiu/va» a temps parcial. La presta obertura del procés de selecció de personal confirma els plans inicials de la multinacional francesa, que té previst posar en funcionament la nova botiga abans que acabi l'any. Fins ahir, 329 candidats s'havien inscrit per ocupar les 20 vacants de venedor i 283 per ocupar la plaça d'administratiu.

La FNAC de l'Espai Gironès ocuparà els 695 m2 de la desapareguda botiga Miró, cadena d'electrodomèstics que ha fet fallida, a la planta principal; ahir, uns rètols ja anunciaven l'arribada d'un dels distribuïdors del sector cultural i tecnològic més importants d'Europa, amb 199 botigues a França, al sud (28 a Espanya) i al nord d'Europa, i amb presència al Brasil, al Marroc, a Qatar i a Costa d'Ivori, i que els primers sis mesos d'aquest any ha facturat 1.176 milions d'euros, un 1,6% més que el mateix període de 2015 -en el global de l'any passat, la facturació va situar-se en els 3.876 milions-, segons informa la companyia, que dóna feina a més de 14.000 persones.

Són els números d'una marca que expliquen la satisfacció que expressava, dijous passat, quan l'acord per venir a Salt es va fer públic, el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, que subratllava el «salt de qualitat» que farà el centre comercial amb l'arribada del gegant francès, que preveu tancar l'any amb 20 noves botigues obertes.