Aquest dilluns 7 de novembre és l'últim dia per realitzar el pagament del segon termini de la quota de l'Impost sobre la Renda de l'exercici 2015 per als contribuents que, al moment de presentar la declaració de la renda, van optar per fraccionar l'abonament corresponent.

En general, a les declaracions que surten a pagar pel contribuent, s'abona un primer tram en els dies de presentació de la documentació -i que sol ser del 60% del total-, i la resta del pagament es fa al novembre. Si es va decidir per domiciliar el pagament, l'entitat bancària farà el càrrec al llarg del dia, motiu pel qual és fonamental comptar amb saldo suficient per efectuar el pagament.

Si el pagament no està domiciliat, es podrà realitzar a qualsevol banc, caixa o cooperativa de crèdit col·laboradora de l'Agència Tributària, mitjançant el model 102, o a través de vies telemàtiques, pel que es necessita el DNI electrònic, el certificat digital o la clau PIN.

La campanya de la renda 2015 va arrencar el passat 6 d'abril i va acabar el 30 de juny, un període en el qual es van presentar més de 19 milions de declaracions.

El passat 1 d'agost, l'Agència Tributària va informar que, a data de 29 de juliol, 4,1 milions de declaracions van resultar a ingressar, un 1,82 % menys que l'any anterior, per un import total de 7.889,7 milions d'euros, un 5,79% més. Aquest mateix dia, l'Agència va avançar que havia retornat 7.877 milions d'euros en la campanya de la renda, un 83% del total.