Amb 67 anys, Cristóbal Colón observa la jubilació com un pas natural: «Serà més aviat que tard; estaré aquí fins que sigui necessari i quan consideri que no faig falta, no em quedaré a molestar», reflexiona. Des de fa uns anys, s’han impulsat una sèrie de canvis per preparar el relleu generacional amb una clara finalitat: que el nou òrgan de govern mantingui l’equilibri d’una organització que té dues dimensions, com són la social i l’empresarial. Des del 2015, la cooperativa va deixar de ser de treball per convertir-se en una de consum, dotant-la d'un caràcter més associatiu.

Fundació Sentit

Per altra banda, la Fundació Sentit que es va crear el 2004 -propietària de la finca i formada per una estructura professional de gestió- ha passat a dir-se La Fageda Fundació. El seu patronat està format per deu membres independents -experts i professionals del món empresarial i acadèmics- que han redactat un codi del bon govern i transparència.

Colón té molt clar que aquesta segona generació de directius haurà de tenir «nous perfils» per poder gestionar un entorn i un projecte «molt més complex» que quan va néixer, mantenint «l'ànima» que és «essencial» i que dóna «personalitat a la institució».