n La campanya per a la presentació de la declaració de la Renda de 2016 arrencarà el 5 d'abril i s'estendrà fins al 30 juny, amb la desaparició del programa d'ajuda Padre com a novetat.

D'acord amb el calendari del contribuent, la campanya de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) començarà el 5 d'abril per a la presentació per Internet de l'esborrany. Pel que fa la presentació de la declaració de manera presencial -en entitats col·laboradores, comunitats autònomes i oficines de l'Agència Tributària-, el termini s'obre l'11 de maig. Pel que fa al termini màxim de presentació, es manté el 30 de juny de manera general, excepte en el cas que el resultat sigui a ingressar a l'Agència amb domiciliació en compte, que es tanca el 26 de juny.

L'Agència Tributària ha avançat que una de les novetats de la Campanya 2016 és la desaparició del programa d'ajuda Padre, ara substituït pel sistema Renda Web per a tots els contribuents. Aquest programa, generalitzat l'any passat -excepte per als contribuents amb rendiments d'activitats econòmiques- uneix l'esborrany de la Renda amb el programa Padre, amb l'objectiu de facilitar el procés i permetre realitzar la declaració des de mòbils i tauletes.

L'Agència Tributària ha revelat aquesta setmana que fins al 30 de desembre de 2016 havia retornat 10.207 milions de la campanya de la Renda de 2015, un 94% del total sol·licitat.