Els excrements dels coloms de la plaça de Catalunya i la Rambla de Barcelona són els únics causants de la malaltia respiratòria d'una guia turística. Així ho ha determinat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha atorgat la incapacitat permanent a la dona, perquè pateix una fibrosi pulmonar.

A la guia turística li ha estat adjudicat el grau de gran invalidesa, el més alt dins de les discapacitats, i que s'atorga per malalties que exigeixen ajuda de tercers perquè l'afectat realitzi tasques del dia a dia.

Així ho va confirmar ahir el TSJC, que ha desestimat el recurs interposat per la mútua d'aquesta treballadora després que un jutjat social donés la raó a l'empleada a l'any 2012.

L'advocada de la dona va afirmar que es tracta d'un fet «sense precedents», ja que assegura que la treballadora no patia cap problema respiratori abans de començar a treballar a l'empresa, l'any 2006.

La guia turística va treballar entre el març del 2008 i el juliol del 2010 a les oficines de Turisme de Barcelona de la plaça de Catalunya, tant en les instal·lacions subterrànies com en les cabines de l'exterior i a la Rambla. És concretament en aquesta plaça on es concentren diàriament una gran quantitat de coloms.