Narcís Puigvert i Reus, antic responsable de l´àrea de Comerç Exterior de la Cambra de Girona, va morir ahir als 73 anys d´edat. Puigvert, que es va jubilar l´any 2008 després de 40 anys treballant a la Cambra, va ser durant dècades un home clau per ajudar les empreses gironines a obrir nous mercats. La cerimònia en memòria de Narcís Puigvert se celebrarà avui a dos quarts de quatre de la tarda al Tanatori de Girona.

El president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, recordava que Puigvert va ser un puntal de la Cambra a l'hora de donar suport a la internacionalització de l'empresa gironina i destacava la seva personalitat «entranyable».

Per la seva part, el gerent de la corporació, Eduard Torrent, recordava la «dedicació i mestratge» de Puigvert, ressaltant «el segell que ha deixat a la majoria de les empreses gironines que un dia van començar a exportar i que avui ja arriben a mig món».

Una vida dedicada al comerç

Narcís Puigvert va començar a treballar a la Cambra de Girona el maig de 1967, on arribava procedent del despartament comercial de Fecsa. A la corporació empresarial va desenvolupar diferents tasques, fins que es va començar a interessar pel comerç amb França, que aleshores era gairebé l´únic destí al que venien regularment les empreses de Girona.

Amb poc temps va convertir-se en un expert en normativa de comerç internacional i en referent per a moltes empreses gironines que començaven a obrir nous mercats.

El 1969 va participar en la seva primera missió comercial a l´exterior. Va ser la primera de moltes accions de promoció exterior, ja que des de la Cambra de Comerç van apostar per la presència i les visites a fires i exposicions internacionals, així com per la formació.

En el llibre Cent anys d´economia a les comarques gironines, Puigvert narra la «il·lusió i optimisme» amb què van viure l´entrada a la Comunitat Econòmica Europea primer i a la UE després. També hi explica les «traves», finalment superades, per part d´alguns països, com França, per impedir l´entrada de productes carnis des d´Espanya

Des de l´any 1991, Puigvert passa a ocupar-se únicament de l´àrea de Comerç Exterior de la Cambra de Girona i més endavant també assumiria la funció de vicesecretari de la corporació empresarial.

L´any 2007, Puigvert va rebre un reconeixement per la seva trajectòria en el marc dels Premis a l´Exportació de Girona.