El programa d'emprenedoria YUZZ 2017 ha arrancat a Girona: el centre YUZZ de la capital acull aquesta setmana a les instal·lacions del Parc Científic i Tecnològic de la UdG els 27 joves emprenedors que han estat seleccionats perquè en els pròxims cinc mesos desenvolupin les seves idees amb l'assessorament d'un grup d'experts en innovació i models de negoci.

La innovació és el denominador comú dels 18 projectes que es desenvoluparan en el centre YUZZ en aquesta edició - seleccionats entre 33 candidatures- i que pertanyen a sectors com el de les aplicacions web, el dels videojocs o el del Big Data. Gràcies a l'itinerari formatiu que ofereix el programa, els yuzzers aprendran tècniques per millorar les habilitats comunicatives, per dissenyar un pla econòmic financer i per conèixer estratègies de lideratge, motivació i treball en equip. El pròxim 26 de gener s'entregaran els premis de l'última edició del programa, a la seu de la Fundació Princesa de Girona.

La Fundació Princesa de Girona és partner global de Santander YUZZ per a tota Espanya i col·labora en la seva implantació a les comarques gironines conjuntament amb l´Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona. També hi donen suport l´AENTEG, coordinant el programa a Girona, la fundació Secot i el Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

El programa Santander YUZZ que promou el Banco Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) es desenvolupa a tot l´Estat espanyol i premia els creadors dels millors projectes amb un viatge a Silicon Valley i l´opció de rebre 60.000 euros de finançament per impulsar la seva idea de negoci.

El projecte Santander YUZZ va néixer el 2009 amb dos centres, un a Barcelona i un a Madrid. Vuit anys després, aquesta iniciativa ja compta amb 52 centres repartits per tota Espanya amb més de 1.000 participants en cada edició. Aquesta serà la setena edició a Girona del programa YUZZ que ja ha permès formar a més de 120 joves emprenedors.